Nikola Barović: Sud ima krajnju reč

Izvor: Politika, 23.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikola Barović: Sud ima krajnju reč

Advokat Nikola Barović, zastupnik porodice Stambolić, kaže za "Politiku" da razlozi koje navodi sudija Milena Inić-Drecun ne dovode u pitanje činjenično stanje koje je utvrđeno presudom.
- Ni procesno se ne dovode u pitanje izjave Radomira Markovića, jer je on izjavu dao u prisustvu branioca, što znači da ima status osumnjičenog i da se protiv njega vodi istraga. To dalje znači da mu je rečeno u odnosu na koje krivično delo se vodi istraga, jer u suprotnom ne bi imao branioca - navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Barović.
Komentarišući dalje navode sudije, advokat kaže da je Šare na ekshumaciji tela Ivana Stambolića osoba koja pokazuje mesto gde je ubijeni zakopan.

- Identitet lica je poznat onima koji su ga doveli na lice mesta kao i istražnom sudiji koji je došao da bi se izvršila ekshumacija. Bez značaja je u tom trenutku da li je Šare osumnjičeni ili ima drugi status. On je lice koje pokazuje mesto gde je zakopan Stambolić. Čak i da ne znamo ko je to lice, ne dovodi se u pitanje da je to mesto na kojem je ubijeni zakopan. Da je neko i anonimno pokazao mesto, ta radnja bi bila valjana. A na to da nedostaju delovi tela pokojnika, rekao bih samo da je on ubijen 25. avgusta 2000. godine, a ekshumacija je izvršena 27. marta 2003. godine. Zakopan je u vrlo plitkoj jami, prekriven krečom i preko toga malim slojem zemlje i lišća na šta je stavljen panj - kaže Barović.

Prema mišljenju advokata Barovića, presuda ima problem kao i optužnica, a to je kvalifikacija dela, jer je "Slobodan Milošević šef zločinačkog udruženja, a ostali su saizvršioci, uključujući i Markovića i Milorada Bracanovića".

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.