Nikodijević: O novim merama odlučuju struka i predsednik Republike, Grad ne može da kažnjava

Izvor: B92, 02.Jul.2020, 19:14

Nikodijević: O novim merama odlučuju struka i predsednik Republike, Grad ne može da kažnjava

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević govorio je o sankcionisanju ne poštovanja mera u Beogradu i uvođenju novih mera.

Nikodijević je za RTS rekao Grad Beograd nema nadležnost da kažnjava, ali da će gradske službe u saradnji sa republičkom sanitarnom inspekcijom koja je jedina nadležna da kažnjava, prekontrolisati što više građana u prevozu i na javnim površinama.

"Naš monitoring pokazuje da u javnom prevozu 96 odsto ljudi nosi masku, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << istakao je Nikodijević, što je ocenio fantastičnim rezultatom. "Treba nam sto odsto, nećemo dozvoliti da četiri odsto neodgovornih ugrožava ostale", dodao je Nikodijević.

"Na gradskom štabu jutros smo razgovarali o primeni trenutnih merama, o uvođenju novih doneće struka u dogovoru sa predsednikom Republike", dodao je Nikodijević.

Kako je ocenio, trenutne mere treba striktnije primenjivati dodavši da nove neće ugrožavati ekonomiju Beograda.

"Morate imati poseban osećaj za donošenje mera u Beogradu. Moramo zaštititi živote, ali ne smemo ugroziti privrednu aktivnost. Konačnu odluku doneće struka u razgovoru sa predsednikom Srbije", kazao je Nikodijević.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.