Niko nema objašnjenje za bolest: Tinejdžerka ne može da zaustavi krvave suze sat vremena

Izvor: B92, 15.Mar.2016, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nema objašnjenje za bolest: Tinejdžerka ne može da zaustavi krvave suze sat vremena

Marni Rej Harvi pati od neobičnog stanja.

Sedamnaestogodišnja devojka se probudila sredinom jula prošle godine i otkrila je da joj je lice krvavo. Ubrzo je shvatila da joj krv curi iz očiju.

Lekari u bolnici nikada nisu videli ništa slično u svojoj praksi i nisu imali medicinsko objašnjenje za fenomen. Specijalsta je istakao da je u pitanju oslabljeni imuni sistem, ali test je bio negativan na hemolakriju – stanje koje se manifestuje lučenjem krvavih suza. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Marni često se oseća iscrpljeno, ima bolove u kostima i blagu glavobolju. Devojka je objasnila da nikada ne zna kada će se dogoditi napad.

“Bila sam u bolnici i ljudi su pokušali da me fotografišu i pravili su užasne izraze lica kada bi me ugledali“, kazala je Marni, prenosi “Bi-Bi-Si“.

“Uglavnom krvarim oko pet minuta i onda se problem zaustavi na sat, ali dešavalo se da krvarim sat i po i stanje se smiri samo na pet minuta. Moram svake noći da ustajem i bolesna sam barem pet puta dnevno“, dodaje tinejdžerka.

Trenutni plan je da devojku leče injekcijama koje se koriste za endometriozu – stanje u kome dolazi do rasta unutrašnjeg sloja materice.

Lekari kažu da postoji 60 odsto šanse da će Marni ostati neplodna.

“Misliću o tome kasnije, ali sada je neophodno da se reši ovo“, objašnjava Marni.

Iako su ovakvi slučaji retki i uglavnom se smatraju misterijom niko nema objašenjenje za ovaj fenomen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.