Niko neće u komisiju za proveru doktorata Aleksandra Šapića

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Okt.2014, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko neće u komisiju za proveru doktorata Aleksandra Šapića

Univerzitet Union ni posle tri meseca ne može da formira komisiju koja bi ispitala navode da je doktorat predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića plagijat, jer profesori odbijaju učešće, pa je uprava Uniona prinuđena da javno pozove kandidate za komisiju, uključujući i docente i vanredne profesore.

Šapić je 2012. godine odbranio doktorsku disertaciju pod nazivom "Karakteristične aktivnosti marketing odnosa u funkciji interesa individualnih potrošača", na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Fakultetu za poslovno industrijski menadžment Univerziteta Union.

Nijedan nastavnik kompetentan za oblast marketinga nije prihvatio da učestvuje u komisiji koja bi utvrdila da li je reč o plagijatu, ni pošto je sa Univerziteta u Beogradu saopšteno da nema smetnji da nastavnici sa državnih fakulteta učestvuju u ovoj komisiji, rekao je Tanjugu rektor Uniona Zlatko Stefanović.

Kako je naveo, kontaktirano je oko 80 odsto kompetentnih profesora za oblast marketinga ali niko nije prihvatio članstvo, uz obrazloženje da su preopterećeni obavezama, u strahu su od posledica, bolesni su...

Uslovi za članstvo u komisiji su da je reč o nastavniku u zvanju docenta, vanrednog profesora ili redovnog profesora, sa izborom u zvanje za užu naučnu oblast marketinga, kao i znanje srspskog i engleskog jezika.

Svojevrsno snižavanje kriterijuma i poziv docentima i vanrednim profesorima nije u suprotnosti sa zakonom, rekao je Stefanović i naveo da će jedan član komisije biti sa Uniona a ostala dva izvan te ustanove.

"Misliil smo da ćemo mnogo brže da završimo ovaj posao", rekao je rektor i naveo da za članstvo u tom telu Univerzitet plaća honorar, 30.000 do 50.000 dinara.

Poziv je otvoren sve do formiranja komisije.

Pre nekoliko meseci na sajtu Peščanika objavljen je tekst u kome se navodi da je doktorska disertacija Šapića plagijat, nakon čega je Union odlučio da formira komisiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.