Nikiforov: Đorđević bio u Rusiji

Izvor: B92, 20.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikiforov: Đorđević bio u Rusiji

Podgorica -- Tužilaštvo Haškog tribunala i dalje veruje da se Vlastimir Đorđević skrivao u Rusiji.

Savetnik glavne tužiteljke Tribunala Anton Nikiforov izjavio je da je Tužilaštvo veoma zainteresovano za više detalja o tome kada se i kako Đorđević vratio iz Rusije, kako je nabavio pasoš i lažne isprave Srbije na ime Novica Karadžić iz Gnjilana na Kosovu.

Na pitanje novinara da li to znači da Tužilaštvo i dalje veruje da je Đorđević prethodno bio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Rusiji, kako je ranije tvrdilo, Nikiforov je prvo odgovorio da to nije jasno i da istražioci još nisu imali prilike da razgovaraju s Đorđevićem, a zatim rekao: "Mi i dalje verujemo da je on bio u Rusiji, ali ne znamo kada se vratio."

Ima li haških optuženika u CG

Uprava policije Crne Gore nema saznanja o tome da li je u toj državi neki od haških optuženika.

Uprava policije nema saznanja o tome da su u Crnoj Gori Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Stojan Župljanin ili Goran Hadžić, izjavila je portparolka Uprave Tamara Popović. Kako prenose Vijesti, ona je rekla da će, ako policija dođe do takvih saznanja, biti preduzete aktivnosti kao i u slučaju Vlastimira Đorđevića.

"U prethodnom periodu Uprava policije je dolazila do saznanja o mogućem boravku pojedinih osoba na teritoriji Crne Gore, ali preduzete operativne mere i radnje nisu potvrdile takva saznanja", kaže Tamara Popović.

Ona navodi da Uprava policije ne raspolaže informacijama od kada je Đorđević bio u Crnoj Gori ni ko mu je obezbedio lažne isprave, na osnovu kojih je ušao u Crnu Goru. "Cenimo da bi na to pitanje odgovor mogao dati neko iz bezbednosnih struktura država u okruženju", rekla je ona.

Tamara Popović je demantovala pisanje nekih medija da se Đorđević tri godine krio u Crnoj Gori. "Te priče i ocene, koje smo čuli ovih dana i koje dolaze iz Srbije, cenimo kao tendenciozne i zlonamerne, neprofesionalne i proizvoljne, pa ne zaslužuju nikakav komentar", kaže ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.