Izvor: B92, 10.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikada me neće... pobediti

Osijek -- Policiji se ne može se verovati, tužilac ide po mišljenje kod premijera a Helsinški odbor nije zainteresovan ko je ubijao kaže Glavaš.

"Nikada se do sada nije dogodilo, pa čak ni u najcrnjim komunističkim vremenima, takav progon i montiranje laži kakvo se tjednima provodi nadamnom, kao da sam već osuđen", kazao je predsednik Udruženja "Pokret za Slavoniju i Baranju" Branimir Glavaš.

"Poručujem im da me neće pobijediti", rekao je Glavaš. Za državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tužioca Mladena Bajića, Glavaš je kazao da ide po mišljenje kod Ive Sanadera, dodavši kako se lično u to uverio: "Odvjetnika Bajića ne zanima tko je izvršio spomenuta ubojstva već ga zanima tko je dao nalog, kao ni Žarka Puhovskog iz HHO koji traži svjedoka i dokumente koji bi me optužili, a ja im poručujem da to ne mogu pronaći jer Branimir Glavaš nije naređivao zločine", naglasio je.

Glavaš je ponovio da je i njemu u interesu da se zločini rasvetle, jer se oni već godinama povezuju sa njim.

"Upravo zato", rekao je novinarima, "pročitat ću vam prepisani originalni dokument iz policije s podacima ubijenih 1991. i 1992, i nekoliko iz 1993. gdje je točno navedeno kako su ti civili i pod kojim okolnostima ubijeni, kao i osobe koje se sumnjiče za ta djela."

Zatim je i pročitao je imena ubijenih, kada su i gde stradali, a kod osumnjičenih navodio je "xy". Novinarima je rekao da se među njihovim imenima ne spominje njegovo niti imena njegovih bliskih suradnika. Naveo je da je dokument iz 1994. Pročitao je imena 40, uglavnom srpskih, civila, ubijenih u Osijeku i okolnim mestima oko Osijeka. Zatražio je provođenje istrage za sve ubijene, među kojima, rekao je, ima i Hrvata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.