Nikada Severna, samo Makedonija, sprečena minsitarka

Izvor: B92, 04.Maj.2020, 20:47

"Nikada Severna, samo Makedonija", sprečena minsitarka

Skandirajući "Nikada Severna, samo Makedonija" članovi navijačkih grupa sprečili su potpredsednicu vlade S. Makedonije Radmilu Šekerinsku da medijima da izjavu.

Skandirajući "Nikada Severna, samo Makedonija" članovi navijačkih grupa "Komiti" i "Vojvode" sprečili su potpredsednicu vlade i ministarku odbrane Severne Makedonije Radmilu Šekerinsku da medijima da izjavu nakon što je položila cveće na grob revolucionara Goce Delceva u crkvi Svetog spasa u Skoplju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Šekerinska je samo kratko prokomentarisala da se radi o politički motivisanom događaju, prenosi portal 360stepeni.mk.

"Bar smo to naučili na Balkanu da se politika često krije iza navijačkih grupa i da ih zloupotrebljava", rekla je Šekerinska.

Ona je uputila izvinjenje novinarima i pozvala ih na drugi događaj kako bi im dala izjavu.

Nakon njenog odlaska, navijači su nastavili da pevaju patriotske pesme i položili cveće, uz pratnju policije.

Neposredno pre dolaska vladine delegacije, koju je predvodila Šekerinska, delegacija opozicione VMRO DPMNE, na čelu sa liderom Hristijanom Mickoskim obišla je crkvu Svetog spasa u Skoplju.

Međutim, dok je Mickoski davao izjavu medijima, navijači nisu bili prisutni, dodaje portal.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.