Nikad bolji privredni ambijent u Beogradu

Izvor: Mondo, 22.Dec.2016, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nikad bolji privredni ambijent u Beogradu"

Gradonačelnik Beograda najavio da naredne godine počinje izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan sa Parkom prijateljstva, zatim kreće rekonstrukcija Sava Centra, izgradnja autobuske stanice, a završava se i projekat metroa.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

"Nikada privredni ambijent nije bio bolji, samo ove godine u Beogradu se zaposlilo 62.000 ljudi, registrovano je skoro 60.000 preduzetnika, što je 5.000 više nego pre tri godine", rekao je gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << gostujući na RTS.

On je dodao da će godišnji izveštaj o radu danas predstaviti u fabrici Meita u Bariču, jer je to prva fabrika koja se otvara u Beogradu posle 10 godina, te da je ona simbol ekonomskog oporavka naše zemlje.

Gradonačelnik kaže da se privredni rast u Srbiji, preslikava i na Beograd, da je pokrenut točak investicija koji građani vide na svakom koraku.

"U ovom trenutku u Beogradu imate skoro 500 gradilišta, građevinska industrija se pokreće napred, otvaraju se nova radna mesta. Posebno sam ponosan na lokacije koje su bile decenijama zapuštene, Savezni MUP, Ikeaa, hotel Hilton, Beograd na vodi", rekao je on.

Beograd će, kako kaže, nastaviti sa socijalno odgovornom politikom, a najponosniji je što 310 dece sa smetnjama u razvoju ima pomoć i svoje pratioce, što ranije nije bio primer.

 Govoreći o stanju u gradskoj kasi, gradonačelnik je rekao da je minus spušten na pet odsto, a da javna preduzeća posluju bolje.

"Mi smo u proteklih tri godine vratili 30 odsto starog duga, bez dinara novog zaduživanja. Deficit sa 20 odsto spustili smo na pet odsto. To nam daje osnov da investiramo u bolnice, škole, domove zdravlja", rekao je gradonačelnik.

Upitan za rušenje u Sava mali on je rekao da čeka šta će nadležni da kažu o tome, ali da Beograd nastavlja dalje, a da je njegov posao kao gradonačelnika investicije, nova radna mesta.

O pisanju medija o nameštanju tendera za javnu nabavku odgovara da nameštanja nije bilo, da je to standardna procedura koja se radi i u Beču i u Zagrebu, Ljubljani.

"Vide da grad nikada bolje nije bio osvetljen, nikada nije bilo više turista u gradu i to ih nervira. Nastavićemo da investiramo u novogodišnju rasvetu", naglasio je Mali i dodao da je Beograd u prvih šest meseci ove godine imao više stranih turista nego tokom cele prošle godine.

Komentarišući izjave da na Slaviji nije potrebna muzička fontana, jer se muzika neće čuti od buke, on je rekao da sesa tim ne slaže i da će fontana na Slaviji biti simbol Beograda.

"Pogledajte listu gradova gde su fontane turistička atrakcija. Želimo da napravite nešto lepo, želimo da grad ide dalje. Fontana, Metro, Beograd na vodi su projekti gde će uvek biti kritika", zaključio je gradonačelnik.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Namešten tender? Ne, tako se radi svuda"

Izvor: B92, 22.Dec.2016

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je da naredne godine počinje izgradnja gondole koja će povezivati Kalemegdan sa Parkom prijateljstva...Uz to, kako je naveo, kreće rekonstrukcija Sava Centra, izgradnja autobuske stanice na Novom Beogradu, a završava se i projekat metroa..."Nikada...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.