Nije vreme za izbore

Izvor: RTS, 23.Jan.2009, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije vreme za izbore

Izbore priželjkuju samo oni koji ne žele da rade i koji neće sistemske i temeljne promene, smatra predsednik Srbije Boris Tadić. Predsednik ističe da je svet drugačiji nego pre šest meseci i da ova godina neće biti razvojna, već da će Srbija čuvati ono što ima.

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da nije vreme za izbore i da ih priželjkuju samo oni koji ne žele da rade, već naprotiv, žele da potroše još pola ili milijardu evra.

"Onaj ko želi izbore, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ne želi sistemske i temeljne promene", rekao je Tadić novinarima prilikom posete osnovnoj školi "Pavle Savić" u Beogradu.

Tadić je istakao i da ne vidi potrebu za rekonstrukcijom Vlade Srbije i da svi treba da sagladaju realnu situaciju u svetu i zemlji.

"Da su se izbori održavali redovno, na svake četiri godine, ne bismo trošili novac na njih, već na investicije za sistemske stvari, smatra Tadić i dodaje da treba učiti iz prošlosti i novac, umesto za izbore, trošiti na gradnju autoputa i skladišta gasa u Banatskom Dvoru.

Godina bez razvoja

Govoreći o ekonomskoj krizi, predsednik Srbije je rekao da će 2009. godina biti "duga godina" i da će biti potrebne vladine mere "koje će se primenjivati iz dana u dan i prilagođavati situaciji".

Tadić je rekao da je svet danas drugačiji nego pre šest meseci i da ova godina neće biti razvojna, već će Srbija čuvati ono što ima, uz nastavak izgradnje infrastrukture.

Upitan da li su organi Demokratske stranke, čiji je predsednik, odlučili da ne dozvole radikalima da učestvuju u skupštinskim međunarodnim delegacijama, Tadić je rekao da je to bio stav poslaničkog kluba i da se o tome nije raspravljalo na stranačkim organima.

Za jučerašnji dolazak Miladina Kovačevića u Skupštinu Srbije, Tadić je rekao da Kovačević, zbog teških optužbi i međunarodne poternice, "ne bi trebalo da problematizuje svoju poziciju".

Tadić je rekao da Srbija čini sve da pomogne svakom svom građaninu, da poštuje sve pravne norme i da neće izručivati svoje građane, ali da Kovačević treba da obrati pažnju i na to da nije uobičajeno da građani, optuženi za tako teška dela, dolaze u Parlament.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Nije vreme za izbore

Izvor: Mondo, 23.Jan.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da nije vreme za izbore i da ih priželjkuju samo oni koji ne žele da rade, već da potroše još pola ili milijardu evra.

Nastavak na Mondo...

TADIĆ: NIJE VREME ZA IZBORE

Izvor: Danas, 23.Jan.2009

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je juče da nije vreme za izbore i da ih priželjkuju samo oni koji ne žele da rade, većda potroše još pola ili milijardu evra. Tadić je novinarima prilikom posete osnovnoj školi „Pavle Savić“ u Beogradu rekao i da ne vidi potrebu za rekonstrukcijom Vlade...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.