Nije vam tata KUPIO Košutnjak: Poznato šta će biti sa vandalima koji su posekli drveće da bi potpalili roštilj (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije vam tata KUPIO Košutnjak: Poznato šta će biti sa vandalima koji su posekli drveće da bi potpalili roštilj (VIDEO)

Oštra reakcija nadležnog Ministarstva

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan izjavio je danas da će to ministarstvo predložiti da se podignu krivične prijave protiv mladića koji su u ponedeljak sekli stablo u šumi na Košutnjaku.

Pročitajte i:

Trivan je rekao da su nadležne inspekcijske službe JP ''Srbijašume'', nakon objavljivanja snimka o incidentu, izašle u Košutnjak i utvrdile da je posečeno jedno stablo. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Izveštaj inspekcije biće prosleđen nadležnim organima, a Ministarstvo će u četvrtak inicirati da se protiv neodgovornih lica podignu krvične prijave. Zaprepašćen sam činjenicom da je neko posekao drvo u park-šumi koja je zaštićena i u kojoj Beograđani vole da provedu današnji praznik - kazao je ministar.

Trivan je naglasio da je krajnje vreme da promenimo odnos prema prirodi i da šume ne smeju da budu "žrtva" bahatih ponašanja pojedinaca. Izrazio je i zabrinutost što su izletnici širom Srbije danas palili vatru u šumama, iako je to, kako naglašava, zakonom zabranjeno i što su automobilima ulazili na zelene površine.

Kosutnjak violence pic.twitter.com/21bywsFrJ7

— cobra 23 (@thecobra_23) April 30, 2018

- To je, takođe, zabrinjavajuće. Nedostaje nam reda i ova situacija će poslužiti da shvatimo da stvari moraju da se menjaju iz korena - zaključio je Trivan.

Mladići su sekirom sekli stablo drveta u šumi u Košutnjaku da bi raspalili roštilj. Seča šumskih stabala je zakonom zabranjena, a predviđene su novčane kazne za to delo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.