Nije trebalo da podržim Zukorlića

Izvor: Vesti-online.com, 14.Maj.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

''Nije trebalo da podržim Zukorlića''

Član Predsedništva BiH iz reda Bošnjaka Bakir Izetbegović priznao da je pogrešio što je podržavao glavnog muftiju Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića.

"Uvek sam podržavao jedinstvo islamske zajednice i nastaviću tako. Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogrešio", naveo je Bakir Izetbegović, sin prvog predsednika BiH Alije, u intervjuu sarajevskom “Oslobođenju”.

On je naglasio da na nedavnom trilateralnom skupu u Karađorđevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u Srbiji nije bilo reči o islamskoj zajednici, a da jeste on bi, kako je kazao, zagovarao jedinstvu islamsku zajednicu svih Bošnjaka, sa reisom u Sarajevu.

"Takve vesti je trebalo da provere i Zukorlić i Rijaset (Islamske zajednice BiH) koji je potrčao sa saopštenjem za javnost. U Karađorđevu nije ni pomenuta islamska zajednica. A da je pominjana, ja bih zagovarao jedinstvo islamske zajednice

Zukorlić je na verskom okupljanje u novopazarskoj Sportskoj hali povodom obeležavanja dana rođenja islamskog proroka Muhameda, poručio vlastima u Beogradu da "uzmu lekcije iz Egipta i Tunisa".

Bošnjaka”, rekao je on.

Izetbegović je kazao da, ako Srbi mogu imati patrijarha u Beogradu, čija duhovnost podrazumeva i Srbe u BiH, zašto, zapitao je on, Bošnjaci ne bi mali reisa u Sarajevu koji organizuje verski život Bošnjaka u Srbiji.

Izetbegović je rekao da je Zukorlić, nakon sastanka u Karađorđevu, reagovao veoma lično.

"Reagovao je veoma personalno i veoma neodmereno. Malo toga je rekao o meni, puno o sebi”, kazao je Izetbegović.

Zukorlić i Rijaset Islamske zajednice u BiH su posle sastanka u Kradorđevu ocenili da je nedopustivo to što je tom prilikom razgovarano o islamskoj zajednici u BiH i njenom budućem vrhovnom poglavaru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.