Nije postignut dogovor radnika i vlasnika Petroremonta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije postignut dogovor radnika i vlasnika Petroremonta

PANČEVO - Preduzeće Petroremont otići će u stečaj ako ga ne preuzme pančevačka Azotara, zaključeno je danas na pregovorima vlasnika Petroremonta Dušana Stupara i radnika tog preduzeća koji četiri sedmice štrajkuju zahtevajući plate.

Na sastanku koji je inicirala pančevačka vlast pokušan je dogovor o isplati 25 miliona dinara duga za plate i doprinose ukupno 90 zaposlenih u Petroremontu. Stupar je rekao da nema nameru da dalje ulaže u preduzeće na kojem gubi novac i uputio >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnike da svoje plate traže od Azotare koja duguje 55 miliona dinara Petroremontu.

"Mi smo očekivali od države koja je postala vlasnik Azotare da plati taj dug, ali oni očigledno nemaju nameru da to urade", rekao je Stupar.

Radnici ne veruju da će od Azotare biti naplaćeno dugovanje jer je ona u restrukturiranju i preispituje sva potraživanja, ali se nada da bi možda pregovori o preuzimanju mogli da daju rezultat.

"Više od polovine poslova Petroremonta vezani su za Azotaru, pa se nadam da će neko rešenje biti pronađeno kako devedeset porodica ne bi ostalo na ulici", rekao je agenciji Beta član Štrajkačkog odbora Miodrag Milunović.

Lokalna samouprava se obavezala da u narednih desetak dana organizuje sastanak sa Srbijagasom koji je većinski vlasnik Azotare i pokuša da reši problem Petroremonta. Zaposleni u Petroremontu su nastavili štrajk.

Preduzeće je 2006. godine za 23 miliona dinara prodato beogradskom preduzeću Etoks koja je u vlasništvu porodice Stupar.

Stupari su bili suvlasnici i pančevačke Azotare, ali je Agencija za privatizaciju kupoprodajni ugovor poništila početkom 2009. godine zbog nepoštovanja obaveza iz ugovora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.