Nije me STRAH za sopstveno zdravlje, već SAMO... Ispovest Enise iz Novog Pazara koja po 12 SATI leči pacijente

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2020, 12:46

"Nije me STRAH za sopstveno zdravlje, već SAMO..." Ispovest Enise iz Novog Pazara koja po 12 SATI leči pacijente

Priznaje da joj mnogo znači pomoć kolega koji su došli u Novi Pazar na ispomoć zdravstvenim radnicima.

Raditi posao medicinskog radnika znači živeti taj posao, tvrdi medicinska sestra na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Novom Pazaru Enisa Mavrić.

Na tom odeljenju ima oko 60 pacijenata zaraženih korona virusom, a njen radni dan traje 12 sati, često i duže, uz dodatno vreme za pripremu, odnosno po završetku radnog dana za dezinfekciju.

- Najteže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mi pada patnja pacijenata i njihovih najbližih, sve ostalo nije vredno pomena. To vam je kao kada odgledate tužan film i narednih nekoliko dana budete pod njegovim utiskom - izjavila je Mavrić.

Na pitanje koliko njena porodica trpi zbog posla koji radi preko 20 godina, odgovara da je sve u redu, osim što često moraju da je gledaju tužnu. Prepoznaju je samo po očima, jer u skafanderima svi medicinski radnici izgledaju isto.

- Svaki radni dan je veoma težak, jer nošenje zaštitne opreme na ovako visokim temperaturama duplo više iscrpljuje. Dajemo sve od sebe da uradimo kako je najbolje za pacijenta, ali to u njihovim očima često izgleda drugačije - ističe Enisa, koja inače radi u ambulanti pulmološkog dispanzera, ali je na trenutnoj preraspodeli na grudnom odeljenju.

- Zaista smo bili na izmaku snage. Njihovo iskustvo u borbi protiv korona virusa i entuzijazam nam svakodnevno ulivaju nadu da ćemo sve ovo ubrzo pobediti - kaže umornim glasom.

Tvrdi da je nije strah za sopstveno zdravlje, već da se jedino plaši da ne "ogreši dušu".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.