Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 20:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije kriv samo vozač ubica

Koliki monstrum treba neko da bude da se ne preda nakon što oduzme dva nedužna života?

Već danima se pitam šta je u glavi Sanjina Sefića i da li se zapitao kako će živjeti s ovim bremenom, pa čak i ako nikada ne završi s lisicama na rukama.

Svojim krvavim pohodom vozač ubica u crno je zavio dvije porodice, a patnju nanio još mnogima. Peče li ga savjest, steže li ga u grudima nakon što je divljačkom vožnjom uništio dvije mladosti?

Međutim, u ovim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << momentima još više sam kivan na ovdašnje policijske agencije, koje su Sefića pustile da pređe u Srbiju kao da je riječ o sitnom kradljivcu cigareta iz kioska.

Da je riječ o alarmantno nesposobnom sistemu, svjedoči i podatak da je on u ponedjeljak naveče vozio vožnju smrti, a zatim sutradan, nešto prije sedam časova, ušao u susjednu zemlju.

Prethodno su o potrazi za njim obaviještene sve ekipe Granične policije BiH, ali je ipak bez problema prešao granični prelaz. Imamo li pravo da sumnjamo da mu je namjerno podignuta rampa? Dakako!

Da nevolja bude veća, MUP-u Federacije BiH trebalo je čak 17 sati da kolege iz Srbije obavijesti da je na srbijanskoj teritoriji trenutno najtraženiji bjegunac u BiH!

S takvom policijom, nije ni čudno što je učestvovanje u saobraćaju, bilo da je riječ o pješacima, biciklistima ili nekom trećem, toliko opasno da je ravno hodu po žici iznad provalije.

Dvije djevojke, uzorne studentkinje, najbolje drugarice, otišle su na drugi svijet. Nama ostaje da se, radi njihovog spokoja, borimo s hobotnicom koja je indirektno kriva za njihov prerani odlazak.

Budemo li ćutali, ne piše nam se dobro. U ponedjeljak su to bile Selma i Edita, a sutra možda neko vaš ili moj.

Zato moramo zajedno istrajati na tome da policija i ostale institucije konačno počnu da rade ono za šta su plaćeni.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.