Nije helikopter dalmatinska pršuta

Izvor: B92, 28.Avg.2020, 15:12

"Nije helikopter dalmatinska pršuta"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović tvrdi da je u Albaniju nedavno putovao službeno, ali da je taj put greškom najavljen kao privatna poseta.

Milanović je novinarima u Zagrebu posle prve sednice Saveta predsednika Hrvatske za energetsku tranziciju rekao da je Ambasada upoznata s njegovom posetom Albaniji, te da je to bila službena poseta.

"Jedino je privatno kada idem na skijanje, ali i tada je o tome obavešetena Ambasada, jer se ja privatno ne mogu ni kretati", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Milanović.

Dodao je da njegov odlazak u Albaniju nije jedino mesto na koje je bio pozvan ovog leta niti je poslednji put da će putovati brodom.

"To je državni posao i moja dužnost. Izvinjavam se na omašci", kazao je predsednik, dodajući da kao predsednik nema putni nalog i ne uzima dnevnicu. Napomenuo je da ne želi da prkosi Komisiji za sprečavanje sukoba interesa i dodao da dokumentacija o tom putu postoji u Ministarstvu odbrane.

Hrvatski mediji su ranije preneli da je Milanović za put u Albaniju (brodom i helikopterom) potrošio više od 100.000 kuna, što je on prokomentarisao na sledeći način:

"Helikopter nije dalmatinska pršuta koju sušite godinu dana, a onda je smažete u dva dana. Mora se koristiti konstantno".

Milanović, koji je letovao na Hvaru, je dodao da su odluke o korišćenju helikoptera i broda bile obezbeđene i zapitao: "Gde bih išao 14 puta u dva dana? Ja se moram nekoliko puta prebaciti s Hvara na kopno dnevno, kako da to napravim, na luftmadracu".

Dodao je da je mislio da povede i majku, ali je odustao jer je brod nekomforan, pa je sa njim putovala samo supruga. Milanović je u poseti Albaniji bio 12. i 13. avgusta, a iz njegovog kabineta je ta poseta najavljena kao privatna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.