Nije dovoljno, pritisnite Srbiju

Izvor: B92, 31.Avg.2023, 11:24

"Nije dovoljno, pritisnite Srbiju"

Profesor Univerziteta Džon Hopkins i jedan od albanskih lobista Danijel Server smatra da bi Srbiju trebalo još više "pritisnuti".

Govoreći o pismu, koje je nedavno potpisalo 60 evropskih poslanika i pojedini američki kongresmeni i senatori, pozivajući EU, SAD i Veliku Britaniju da promene "meku" politiku prema Srbiji, on je rekao da ni to nije dovoljno veliki pritisak.

"Zvaničnici koji su deo zakonodavnog tela poslali su pismo. Oni žele dramatičnu promenu sadašnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pristupa Srbiji, ali nema naznaka da će to postići izvršna vlast u SAD i EU“, rekao je Server, a prenosi Koha.

On smatra da je potreban veći pritisak.

Što se tiče podrške "Otvorenom Balkanu”, Server smatra da je to još jedan dokaz "meke politike" SAD prema Srbiji. "Podrška ’Otvorenom Balkanu’ bila je deo meke politike“, rekao je Server.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.