Nije dovoljna dobra volja Srbije

Izvor: B92, 09.Okt.2019, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije dovoljna dobra volja Srbije"

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom posete specijalnog izaslanika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričarda Grenela, kaže da očekuje da čuje stavove SAD

On ističe da su ti stavovi za nas veoma važni i dodaje da je takođe važno da svi razumeju da je Srbija dala sve od sebe da do dijaloga dođe, da se nastavi u najboljoj mogućoj meri, ali i da je za dijalog potrebno najmanje dvoje.

"Nije dovoljna dobra volja Srbije, nije dovoljno i nije moguće da vi sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporazume stalno preispitujete i da sve ono što je jednom potpisano i dogovoreno sutra bude predmet osporavanja kako se promeni politička partija ili kako se promeni pozicija određenog političkog aktera", kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, priča o Briselskom sporazumu je, ako ništa drugo, razbila jednu legendu u koju su, kako kaže, mnogi verovali, da kosovski Albanci imaju besu - reč koju kada daju od nje ne odstupaju.

"Dali su besu u Briselu da će poštovati Briselski sporazum i formirati Zajednicu srpskih opština, a onda je Tači izašao i rekao da je sve lagao i da neće nikada sprovesti Zajednicu srpskih opština", naveo je on i dodao da su se slične stvari više puta ponovile.

Vulin kaže da oni ne drže reč, da "lažu kad god i gde god mogu" i da se nada da će to međunarodna zajednica već jednom shvatiti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.