Nije dobro zaboraviti dobro

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2016, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije dobro zaboraviti dobro

Nije prošlo ni mesec dana, a naša stalna čitateljka i još veća dobrotvorka Marija Golubović iz Švajcarske, ponovo je svojom plemenitošću kročila u domove nevoljnika iz otadžbine. Posle donacije od 1.500 franaka stigla je i nova od 2.000 franaka.

O dobrotvorki znamo samo onoliko koliko to ona želi da saopšti: rodom je iz okoline Valjeva, u inostranstvu živi gotovo četiri decenije, sama se sa ćerkom probijala kroz život, nije bogata, ali i ono što poseduje uvek deli >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa drugima. Sa braćom i sestrama iz svoje otadžbine.

Dobrotvorka je koja se pojavljuje godinama na stranicama Humanitarnog mosta, sa nekim od naših štićenika je uspostavila prijateljske veze, a drugima pomaže kada pročita apel u "Vestima". I drži se uvek iste devize: "Tamo gde zakaže država - tu je narod. Kada se ne može učiniti dobro, dosta je da se ne učini zlo."

Nedavno je uputila Vestern unionom prilog od 2.000 švajcarskih franaka na adrese sledećih porodica: hiljadu franaka namenila je Novici Spasiću iz Bojnika, junaku sa Košara, ocu sedmoro dece, čime se upisala u dugu listu humanih zemljaka koji su priskočili u pomoć 36-godišnjem ratnom invalidu koji je živeo u krajnoj bedi sa svojom velikom familijom.

Dve donacije od po 500 franaka otišle su u domove siromašnih nadničara sa juga Srbije: Đorđa i Slavice Trajković i njihovih sinova: 15-godišnjeg Lazara, 14-godišnjeg Mladena, 13-godišnjeg Damjana i 11-godišnjeg Dimitrija iz sela Tibužde kod Vranja, dece koja nikada u životu nisu videla more. A druga u kućerak porodice Slavoljuba Stoilkovića, u sobu sa osam duša, u nadi da će im ovaj dar biti od pomoći u izgradnji vlastite kuće koju je započeo sam 43-godišnji nadničar sa prijateljima i meštanima iz zaseoka Reka u selu Nova Brezovića, uz podršku Srpskog kluba penzionera iz Ciriha.

Hvala vam, Marija, u ime sve tri porodice i u ime "Vesti". Na žalost, četvoro malih Trajkovića neće ni ove godine videti more, za majku i oca preča je nabavka školske opreme za decu, kupovina udžbenika i patika za polazak u školu, čemu se ipak raduju ovi dobri đaci i upućuju vam najlepše želje za vaše zdravlje.

Ni ratni invalid Novica Spasić iz Bojnika kod Leskovca nije krio radost, ali i zahvalnost donatorki Mariji Golubović. "Kratko smo razgovarali, ova meni nepoznata žena, nazvala me je telefonom i obavestila da je 1.000 franaka namenila za dovršetak naše kuće, uz želju da se što pre uselimo i da u toplom domu dočekamo prve hladne dane. Veliko hvala, radimo punom parom, ali ništa od toga ne bi bilo moguće, da humani ljudi iz Srbije i dijaspore, poput Marije, nisu osetili našu muku", poručio je Novica koji još ni ne zna da i zemljaci iz Kanade, tačnije iz Edmontona, prikupljaju sredstva za ostvarenje njegovog sna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.