Nije dobio selfi, pa sad traži 42 miliona dolara od Tejlor Svift

Izvor: Blic, 01.Nov.2015, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije dobio selfi, pa sad traži 42 miliona dolara od Tejlor Svift

Pevač Džesi Grejam, tužio je pevačicu Tejlor Svift, tvrdeći da je ukrala delove njegove pesme. Tejlor je prošle godine objavila pesmu "Shake it off", za koju Džesi kaže da sadrži delove njegove numere "Haters gonna hate". Sada pevač traži odštetu od 42 miliona dolara.

Kako navodi Džesi Grejam, Tejlor je uzela frazu "haters gonna hate", koja nije kompozicija, niti deo teksta zaštićenog autorskim pravima, već rečenica iz svakodnevnog govora. Međutim, pevač zahteva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 42 miliona dolara odštete, i da njegovo ime bude napisano među autorima na svim narednim fizičkim kopijama albuma Sviftove.

Zanimljivo je da je Džesi prvo tražio da njegovo ime bude navedeno kao autora pesme i da mu se omogući da napravi selfi s Tejlor. Kad je tim poznate popularne pevačice to odbio, pevač je tužio pevačicu, u kojoj traži odštetu od 42 miliona dolara.

Poslušajte obe pesme, pa sami procenite da li je u pitanju plagijat

 Džesi Grejam - Haters gone hate

Tejlor Svift - Shake It Off

Pevačica i jedna od najbogatijih mladih zvezda nije se još uvek oglasila povodom ove tužbe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.