Nigerija, dinamitom na zatvor

Izvor: RTS, 03.Nov.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerija, dinamitom na zatvor

Napadač naoružan dinamitom oslobodio je najmanje 50 zatvorenika u nigerijskoj državi Kogi, u zatvoru koji je Boko haram napao 2012, saopštila je policija.

"Razneli su sve dinamitom", rekao je portparol nigerijske policije Emanuel Ojuvi za AFP, navodeći da se napad dogodio kasno sinoć.

"Više od 50 zatvorenika je pobeglo", rekao je Ojuvi, ali je dodao da su neki ponovo uhapšeni.

Lokalni mediji su javili da je broj onih koji su pobegli mnogo veći. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

U zatvoru Koton Karfi utamničeni su mnogi borci Boko harama, ali policija tvrdi da bekstvo nije povezano sa islamistima, već da je reč o "kriminalnoj aktivnosti".

Boko haram je u februaru 2012. napao isti zatvor, oslobodivši više od 100 zatvorenika.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadači oslobodili 132 zatvorenika u Nigeriji

Izvor: Blic, 03.Nov.2014

Najmanje 132 zatvorenika pobegla su iz zatvora kada su napadači naoružani dinamitom napali zatvorski kompleks u centralnoj nigerijskoj državi Kogi, saopštila je danas policija...Policija je uspela neke od zatvorenika koji su pobegli da ponovo uhapsi, rekao je  portparol policije Emanuel Odžukvu...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.