Nigerija: Objavljen snimak ubistva pet humanitarnih radnika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2020, 07:23

Nigerija: Objavljen snimak ubistva pet humanitarnih radnika

Islamski ekstremisti objavili su video snimak ubistva pet humanitarnih radnika koji su oteti prošlog meseca na severoistoku Nigerije.

Otmica se dogodila u vreme kada je grupa Boko haram saopštila da će joj na meti biti i Nigerijci koji pomažu međunarodnim humanitarnim organizacijama, pored onih koji pomažu vojsci, prenosi AP.

Predsednik Nigerije Muhamadu Buhari u saopštenju je žrtve identifikovao kao članove državne Agencije za upravljanje vanrednim situacijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i međunarodnih humanitarnih organizacija Akcija protiv gladi, Rich International i Međunarodni komitet za spas.

Buhari je obećao da će njegova vlada učiniti sve da se "počinioci ovog zločina nađu pred licem pravde".

Bezbednost je već drugo ugrožena na severoistoku Nigerije, gde pripadnici grupe Boko haram koji već deceniju vode pobunu protiv vlade, kidnapuju i ubijaju humanitarne radnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.