Ni kriva, ni dužna: Bakica popunila ukrštenicu, pa zaradila krivičnu prijavu

Izvor: B92, 15.Jul.2016, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni kriva, ni dužna: Bakica popunila ukrštenicu, pa zaradila krivičnu prijavu

Devedesetjednogodišnja žena počela je da rešava ukrštenicu u jednom nemačkom muzeju da bi, pošto je završila shvatila da je to umetničko delo vredno 67 hiljada funti.

Penzionerka je počela da rešava ukrštenicu iz 1965. godine koju je napravio Artur Koepke, a natpis “upišite reči” shvatila je previše bukvalno. Baka je rekla policiji da je mislila da je ukrštenica tu stavljena razonode radi i da joj nije palo na pamet da je u pitanju umetničko delo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona je inače bila u grupi penzionera koji su se našli u poseti muzeju kada je napravila ovu grešku, a umesto da se smeju nadležni su odmah popunili krivičnu prijavu protiv bakice.

Direktorka muzeja Eva-Kristina Kraus kaže da su morali da je prijave zbog osiguranja iako je jasno da nije imala loše namere.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.