Ni danas nije počelo suđenje po tužbi ministra policije protiv Vesne Pešić

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2018, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni danas nije počelo suđenje po tužbi ministra policije protiv Vesne Pešić

U Višem sudu u Beogradu ni danas nije počela glavna rasprava po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića protiv sociološkinje Vesne Pešić zbog njenog teksta na sajtu Peščanik.

Suđenje je odloženo jer zastupnik Nebojše Stefanovića, advokat Vladimir Pantović nije mogao da dođe na sud zbog zdravstvenih razloga.

Sledeće ročište zakazano je za 17. april.

Stefanović je tužio Vesnu Pešić, urednice portala Peščanik Svetlanu Lukić >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << i Svetlanu Vuković, kao i taj portal, zbog teksta pod naslovom "Dosoljavanje" iz 14. maja 2016. godine, u kojem se govori o slučaju rušenja objekata u beogradskom kvatu Savamala.

Posle odlaganja, Vesna Pešić je novinarima rekla da skoro dve godine posle tog slučaja tužilac i dalje izbegava da se suoči sa njom.

"Da mu je zaista moja kolumna pričinila duševnu bol on bi došao na suđenje i uzeo odštetu koja mu pripada", rekla je ona.

Pred početak suđenja ispred Višeg suda su se okupili predstavnici koalicije "Da oslobodimo Beograd", okupljene oko Demokratske stranke, a drugi na listi te koalicije Marko Đurišić rekao je novinarima da su došli da podrže Vesnu Pešić i da poruče da se uvek bore protiv nasilja, posebno protiv onog koje sprovode visoki državni funkcioneri.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

I danas bez rasprave po tužbi Stefanovića protiv Pešićeve

Izvor: B92, 30.Jan.2018

Beograd -- U Višem sudu u Beogradu ni danas nije počela glavna rasprava po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića protiv sociološkinje Vesne Pešić...Suđenje je odloženo jer zastupnik Nebojše Stefanovića, advokat Vladimir Pantović nije mogao da dođe na sud zbog zdravstvenih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.