Izvor: B92, 21.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni PDP ne ide na izbore

Preševo -- Pokret za demokratski progres, stranka Albanaca sa juga Srbije, odlučio da ne učestvuje na parlamentarnim izborima u Srbiji.

U saopštenju koje je potpisao predsednik stranke, nekadašnji politički komandant Glavnog štaba OVPMB a sada zamenik predsednika opštine Bujanovac, Jonuz Musliju, navodi se da je PDP procenio da njihovo učešće u republičkoj skupštini u ovo vreme nije pogodno i da bi "moglo biti veoma destruktivno, naročito nakon rešenja statusa Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao nezavisne države".

"U isto vreme, mi znamo da ova vlada Kosovo vidi kao integralni deo srpske države", navodi se u saopštenju.

PDP ocenjuje da prisustvo Albanaca u Skupštini Srbije ne može uticati na stav srpske vlade, a da oni ne žele da budu samo dekor dnevne srpske politike koja sebe predstavlja kao demokratsku državu, iako događaji u stvarnosti pokazuju sasvim suprotno.

Prethodno je Demokratska partija Albanaca, čiji je predsednik Ragmi Mustafa, aktuelni predsednik opštine Preševo, odlučila da ne učestvuje na parlamentarnim izborima.

Lideri PDP-a Jonuz Musliju i DPA Ragmi Mustafa, zajedno sa predsednikom Partije demokratskog delovanja Rizom Halimijem i Demokratske unije doline Skenderom Destanijem, u kancelariji OEBS u Bujanovcu, 4. decembra, potpisali su sporazum o zajedničkom izlasku na izbore.

PDD i DUD će učestvovati na parlamentarnim izborima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.