Nezvanično: Lutovac novi predsednik Demokratske stranke

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Jun.2018, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezvanično: Lutovac novi predsednik Demokratske stranke

Zoran Lutovac izabran je danas za novog predsednika Demokratske stranke, nezvanično saznaje agencija Beta.

Većinom od 1.230 prisutnih delegata, Lutovac je na izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu pobedio preostale kandidate za predsednika stranke, Gordanu Čomić i Branislava Lečića.

Pored kandidata za predsednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini glasali i za pet potpredsednika, predsednika Političkog saveta, članove stalnog sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Izbori u Demokratskoj stranci su usledili pošto je predsednik DS Dragan Šutanovac podneo ostavku posle loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. godine, dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što pre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.