Nezaposleni imigranti nepoželjni

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni imigranti nepoželjni

Većina Amerikanaca i Evropljana smatra nezaposlene imigrante nepoželjnim u svojoj zemlji. Takvi rezultati tumače se porastom broja nezaposlenih, zbog čega bi pitanje imigranata moglo da postane političko i da doprinese jačanju radikalne desnice.

Većina stanovnika evropskih država i SAD smatraju da bi nezaposleni imigranti trebalo da napuste njihovu zemlju, pokazali su rezultati istraživanja javnog mnjenja.

Istraživanje objavljeno u listu "Fajnenšel tajms" pokazalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da bi više od tri četvrtine Italijana i Britanaca, kao i većina Francuza, Nemaca, Španaca i Amerikanaca, podržalo ukoliko bi vlade tih država zatražile od imigranata da odu.

Takvi rezultati tumače se porastom broja nezaposlenih u tim državama, zbog čega bi pitanje imigranata moglo da postane političko i da doprinese jačanju radikalne desnice u razvijenim državama.

Stopa nezaposlenosti u Španiji je 14 odsto, u Francuskoj i Nemačkoj preko sedam odsto. Nezaposlenost u Britaniji je takođe najviša za poslednjih deset godina, zbog čega su britanski radnici nedavno protestovali zbog upošljavanja stranaca.

Britanski ministar za imigracije Fil Vulas rekao je da rezultati istraživanja nisu iznenađujući, ali da su zabrinjavajući. Zbog toga je najavio da će vlada preduzeti mere kako bi uverili stanovništvo da situaciju sa imigrantima drži pod kontrolom.

Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 6.538 ispitanika u periodu od 25. februara do 3. marta. Istraživanje je sprovedeno u Francuskoj, Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji i SAD.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.