Nezapamćene poplave u Seulu

Izvor: RTS, 29.Jul.2011, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćene poplave u Seulu

Najmanje 59 osoba je poginulo, a deset se vodi kao nestalo u elementarnoj nepogodi koja je zahvatila Seul. Više stotina spasilaca traga za nagaznim minama za koje se smatra da su ih sa svojih mesta pomerile poplave.

U najtežem nevremenu u proteklih sto godina u Seulu je poginulo 59 osoba, a deset se vodi kao nestale.

Pričinjena je ogromna materijalna šteta, koja se procenjuje na nekoliko stotina miliona dolara.

Više od 11 hiljada ljudi je ostalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bez krova nad glavom, a bez struje je ostalo oko 130 hiljada kuća širom zemlje, saopštila je agencija za upravljanje prirodnim katastrofama.

Jaki pljuskovi su počev od utorka ozbiljno poremetili život u glavnom gradu Južne Koreje i okolnim oblastima, potopivši ulice i podzemnu železnicu.

Više stotina spasilaca, vatrogasaca, vojnika i policajaca traga po okolini Seula za nagaznim minama za koje postoji mogućnost da su ih sa svojih mesta pomerili odroni i poplave.

Uz sve to, javio se strah da se u mulju i ostacima srušenih objekata nalaze i nagazne mine, koje su inače razmeštene severozapadno od grada, duž granice sa Severnom Korejom, a koje je odatle ka Seulu mogla da donese bujica.

Prošle godine, desetak nagaznih mina iz Severne Koreje dospelo je, nakon poplava i pljuskova, u Južnu Koreju, i tada je jedna osoba poginula, a jedna povređena.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.