Nevreme u Zapadnoj Srbiji, haos u Čačku

Izvor: B92, 25.Jul.2016, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Zapadnoj Srbiji, haos u Čačku

Čačak -- Zapadni deo Srbije zahvatilo je nevreme. U Čačku je pala jaka kiša praćena grmljavinom, neke ulice su pod vodom i saobraćaj je otežan.

Most u centru grada kod bivše Ishrane je još neprohodan zbog visoke vode, a više automobila je zaglavljeno na tom mestu.

Bujica se kretala Lominom ulicom, dok je u Atenici voda skoro zaustavila saobraćaj.

Prema navodima građana, sa protivgradne stanice u Prislonici ispaljeno je šest protivgradnih raketa. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Bilo je dosta kiše, ali grada nije.

Informacije kazuju da su delovali i svi ostale protivgradni strelaci na području Čačka.

Nevreme je zahvatilo i Takovski kraj, gde je sa jakom kišom padala i šipraga koja oštećuje šljivike. Do sada je palo blizu 80 litara po kvadratnom metru u Takovu, Klatičevu i Ločevcima.

Jaka kiša padala je i u Gornjem Milanovcu i na području Topole, ali bez grada.

Nevreme sa vetrom i jakim pljuskom je zahvatilo i okolinu Kragujevaca, sela Luznice i Ramaća, a krupan grad padao je u selima na planini Rudnik.

U Požeškoj opštini bila je provala oblaka, voda je nosila neke oranice, a pojedini putni, makadamski pravci su teško prohodni.

I za sutra se najavljuje veoma nestabilno vreme uz promenljivu oblačnost, lokalne pljuskove i grmljavinu.

Minimalna dnevna temperatura iznosiće od 17 do 22 stepena, dok će maksimalna dostići 32 stepena u Negotinu.

I u Beogradu u utorak nekoliko stepeni niža temperatura.

Detaljniju vremensku prognozu pogledajte u video prilogu...

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.