Nevreme u Italiji

Izvor: RTS, 26.Dec.2013, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme u Italiji

Jedan Francuz stradao je u lavini na skijalištu u Alpima. Mećava je ostavila bez struje 16.000 ljudi u Torinu. Stotine turista blokirane u Južnom Tirolu. Železnički saobraćaj između Švajcarske i Italije obustavljen kao i brodske veze sa Sardinijom.

Kiša, sneg, vetar, zahvatili su danas Italiju izazivajući poremećaj saobraćaja i lavine. U lavini na jednom skijalištu u Alpima iznad Torina, poginuo je jedan 24-godišnji Francuz.

Mećava je ostavila bez struje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 16.000 ljudi, većinom u istoj oblasti. Za svega nekoliko sati u Alpima je palo i metar i po snega.

Na severoistoku, u Kortini d'Ampeco, popularnom odmaralištu u Dolomitima i u dvadeset okolnih sela, mećava i drveće koje je oborio vetar prekinuli su snabdevanje strujom i blokirali puteve.

U okolini Kortine je napadao metar snega, a a desetine automobila su blokirane.

Stotine turista su blokirane u okolini Bolcana, u Južnom Tirolu. 

U Lombardiji, kod jezera Komo, klizište izazvano kišom zarobilo je automobil s dvoje putnika koje su spasli vatrogasci.  Poplave i odrona ima i u okolini Varezea.

Zbog mećave, železnički saobraćaj između Švajcarske i Italije je bio obustavljen u noći između srede i četvrtka.

Na obali, u blizini Đenove, palo je 250 do 350 milimetara kiše,  koliko i u vreme velikih poplava poslednjih godina. Zbog toga je evakuisano 19 porodica iz dve zgrade ispod kojih se odronilo zemljište.

Obustavljene su brodske veze sa Sardinijom, kao i između Livorna i Korzike, i između Napulja i Kaprija gde je takođe vetar jak, a talasi visoki.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.