Nevreme stiglo u Srbiju, vetar obarao drveće FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 29.Okt.2017, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme stiglo u Srbiju, vetar obarao drveće FOTO/VIDEO

U popodnevnim časovima nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom zahvatilo je Srbiju, a u Beogradu je jak vetar lomio i drveće.

Pojedini delovi glavnog grada su ostali i bez struje.

Ranije je RHMZ prognozirao da će doći do jačeg naoblačenja koje će se brzo premeštati od severa ka jugu uslovljavajući kišu, pad temperature, jak i olujni severozapadni vetar, koji će u Vojvodini i na istoku zemlje biti sa udarima žestoke oluje, preko 24 m/s.

Kiša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i jak vetar izazvali su veliku gužvu u Beogradu koji već nekoliko meseci ima velikih saobraćajnih problema zbog brojnih radova širom grada

Reporterka agencije Beta javila je da je na raskrsnici Bulevara kralja Aleksandra i Takovske ulice ne radi semafor i da je velika saobraćajna gužva u tom delu grada.

Dugačkih kolona vozila ima celom dužinom Takovske i Ulice Kneza MIloša, u Dušanovoj ulici i na auto-putu kroz Novi Beograd.

Nevreme je zahvatilo i delove Vojvodine i Novi Sad, snažan vetar je čupao drveće iz korena, nastao je i kolaps u saobraćaju jer nije bilo moguće upravljati vozilima sred oluje.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je potom upozorenje zbog jačine vetra koje važi za teritoriju Srbije.

Novosadski portal 021.rs navodi da je u novosadskom naselju Satelit jak vetar srušio stablo, a da je u Mokrinu kod Kikinde vetar oborio gotovo sve crepove sa krova jedne kuće.

Dopisnik RTS javio je da je oluja ranije zahvatila Suboticu i okolinu.

Prema prvim informacijama, najviše problema nevreme je napravilo na Paliću gde je iz korena isčupano nekoliko stoletnih stabala u parku prirode. Za desetak minuta oluja je uništila terasu na obali Palića kod Muškog štranda. Gotovo svi prozori na ugostiteljskom objektu su polupani, a veći deo krovne kontrukcije završio je u jezeru.

U Hajdukovu je pao jedan starijih stub za prenos električne energije, što se desilo i na putu prema Ljutovu.

U subotičkoj policiji su kazali da su na auto-putu Subotica-Novi Sad, kod Žednika, vozači imali problema da zaobidju poloml?ene table sa znakovima, a po putu su se razleteli i mobilni toaleti.

RTS je preneo i fotografiju oborenog zida od cigala u mestu Tornjoš.

U Beogradu pada kiša, a udari jakog vetar snažno su povijali grane visokog drveća.

Prema fotografijama na društvenim mrežama, u različitim delovima grada nekoliko stabala je isčupana iz korena ili polomljeno.

U nekim prometnijim gradskim ulicama saobraćaj je otežan zbog kiše i vetra koji nosi opalo lišće.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nevreme stiglo i u Srbiju: Vetar nosio sve pred sobom, čupao drveće

Izvor: Vesti-online.com, 29.Okt.2017

U popodnevnim časovima nevreme praćeno olujnim vetrom i kišom zahvatilo je Srbiju, a u Beogradu je jak vetar lomio i drveće. Pojedini delovi glavnog grada su ostali i bez struje...Sudnji dan. Nevreme u Beogradu. #oluja #nevreme pic.twitter.com/XFYTbesY1z— Miroslav Ždrale (@mzdrale) October 29,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.