Nevreme širom Italije, povišen nivo vode u Veneciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2020, 09:52

Nevreme širom Italije, povišen nivo vode u Veneciji

U pet italijanskih regiona - Lombardiji, Laciju, Toskani, Molizeu i Kampaniji na snazi je narandžasto meteorološko upozorenje na nevreme, a širom zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

Najavljeni su jak do olujni vetar, grmljavina i pljuskovi širom Italije uoči prvog vikenda po ukidanju regionalnih granica nakon tri meseca blokade zbog pandemije virusa kovid-19.

U Veneciji je povišen nivo vode na 110 centimetara zbog čega je Trg Svetog Marka poplavljen, što je neuobičajeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ovo doba godine, prenose lokalni mediji.

Venecija je 12. novembra zabeležila nivo vode od 187 centimetara, kada je taj grad pogodila drugi najveći talas plime u istoriji.

Žuti meteoalarm na snazi je u Venetu, Liguriji, Umbriji, Sardiniji, Siciliji, Abrucu, Furlaniji-Julijskoj krajini, Bazilikati, Kalabriji i Pulji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Nevrijeme širom Italije, poplavljen Trg Svetog Marka u Veneciji

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2020

ÐENOVA - U pet italijanskih regiona - Lombardiji, Laciju, Toskani, Molizeu i Kampaniji na snazi je narandžasto meteorološko upozorenje na nevrijeme, a širom zemlje na snazi je žuti meteoalarm.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.