Nevreme širom Evrope, u Francuskoj sneg FOTO

Izvor: B92, 14.Maj.2018, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme širom Evrope, u Francuskoj sneg FOTO

Nevreme praćeno grmljavinom i gradom pogodilo je nekoliko zemalja širom Evrope u toku vikenda. Na jugoistoku Francuske pao sneg.

U Hrvatskoj je i dalje na snazi žuti meteo-alarm posle nevremena do kojeg je došlo u delovima te zemlje u nedelju.

Obilna kiša pala je u delovima Zagreba, padavina sa grmljavinom bilo je i u Karlovcu, kao i širom Istre, gde je pao grad koji je formirao led deblji od 40 centimetara.

Jaka kiša pogodila je delove Nemačke, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Italije, a u nekim delovima Francuske, sa višom nadmorskom visinom, pao je sneg.

Sneg je pao na jugoistoku, u departmanima Lozar, Ardešu i Gornja Loara.

U tim departmanima na snazi je narandžasti meteo-alarm, saopštava “Meteo Frans“. Alarm će biti na snazi do utorka

Kako kažu meteorolozi, sneg i dalje pada na mestima iznad 1.000 – 1.200 metara nadmorske visine, a fotografije snežnog pokrivača objavili su mnogi korisnici društvenih mreža.

Kako pišu francuski mediji, snežni pokrivač vidiljiv je na nekim mestima koja su na 900 metara nadmorske visine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

NEVREME TERORIŠE EVROPU: U Nemačkoj kiša, a u Francuskoj pada sneg! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 14.Maj.2018

Nevreme praćeno grmljavinom i gradom pogodilo je nekoliko zemalja širom Evrope u toku vikenda dok je na jugoistoku Francuske pao sneg.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.