Nevreme protutnjalo zapadnom Srbijom, grmljavina i nagli pad temperature u Beogradu

Izvor: RTS, 07.Sep.2019, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nevreme protutnjalo zapadnom Srbijom, grmljavina i nagli pad temperature u Beogradu

Kiša, praćena vetrom i grmljavinom, obrušila se na području čitave Srbije. U pojedinim krajevima padao je grad veličine oraha. Temperatura je naglo opala za nekoliko stepeni. RHMZ upozorava da se tokom večeri lokalno očekuju veći pljuskovi.
Betar, kiša i grmljavina pogodili su Beograd oko 19 časova. Grmelo je i sevalo sa svih strana, a nebo se naglo gotovo potpuno zacrnelo.

U Somboru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Novom Sadu su kiša i grmljavina, takođe, donele osveženje i nagli pad temperature.
Za sada nema podataka ima li štete u Beogradu i Vojvodini. 
Olujno nevreme u Čačku 
Suvi grad padao je dvadesetak minuta u Miokovcima, Rakovi i Donjoj Gorevnici. Miokovački voćari kažu da je jedan deo tog sela pokrilo nekoliko centimetara leda.
Posle grada, olujno nevreme praćeno jakom kišom zahvatilo je čitav čačanski kraj.

Na kratko je nekoliko sela bilo bez struje rekao je za RTS Bratislav Zečević, načelnik Štaba za vanredne situacije Grada Čačka.
Prema njegovim rečima, nije bilo drugih problema na području Čačka. 
Upozorenje RHMZ-a 
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se lokalno očekuju obilniji pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 litara za kratak vremenski period, uglavnom na zapadu i jugu.
Oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom sa zapada i jugozapada Srbije premeštaće se preko centralnih predela ka severoistoku.

Za područje zapadne, jugozapadne, jugoistočne Srbije i Kosovo i Metohiju izdat je narandžasti meteo-alarm. 
Nestabilno vreme i narednih dana. Sutra promenljivo oblačno i toplo, a krajem dana u košavskom području jak vetar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEVREME TUTNjI SRBIJOM: U Užicu grad veličine lešnika, pljusak i grmljavina u Sremu (FOTO/VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 07.Sep.2019

Iz RHMZ upozoravaju da se danas očekuju lokalno obilniji pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 mm za kratak vremenski period, uglavnom na zapadu i jugu U SRBIJU je stiglo nevreme praćeno pljuskom, grmljavinom i gradom.Zahvaćeni su delovi Srema, Novi Sad, okolina Preljine...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.