Neviđeno nevreme promenilo izgled jedne od najlepših plaža na Jadranu

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Nov.2018, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neviđeno nevreme promenilo izgled jedne od najlepših plaža na Jadranu

Nakon olujnog juga koji je zahvatio Dalmaciju čuvena plaža Zlatni rat na južnoj obali ostrva Brač je promenila izgled!

Jak vetar i delovanje morskih struja vrh plaže su zaokrenuli prema zapadu tako da će Zlatni rat ostati tako nakrivljenog peščanog vrata dok ga struje i vetar opet ne ''poravnaju'' ili ga (vetar koji se spušta sa planina) tramontana ne okrene prema gradu Bolu.

Kao što se već dešavalo ponekad, tu bi mogao da se formira zavijutak sa jezerom u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sredini.

PHOTOS: Some stunning pics from Zlatni rat beach this week after its changed shape... https://t.co/SY70x8duto #Croatia

— Croatia Week (@CroatiaWeek) November 2, 2018

Zlatni rat je zaštićeni prirodni krajolik i poseban geomorfološki fenomen. Njegove peščane strane su dugačke oko 400 metara, a u sredini je gusta borova šuma.

Više puta je ubrajan u najlepše plaže Evrope i sveta.

Pratite nas i na našem profilu na Instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NEVREME U HRVATSKOJ: Oluja opet promenila izgled čuvene plaže Zlatni rat

Izvor: Večernje novosti, 03.Nov.2018

Nakon olujnog juga koje je zahvatilo Dalmaciju i prekinulo sabraćajne veze sa hrvatskim ostrvima, čuvena plaža Zlatni rat na južnoj obali ostrva Brač opet je promenila izgled Nakon olujnog juga koje je zahvatilo Dalmaciju i prekinulo sabraćajne veze sa hrvatskim ostrvima,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.