Neviđena makljaža ispred RAI u Napulju: Povređeno 5 policajaca i 5 demonstranata VIDEO

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 00:36

Neviđena makljaža ispred RAI u Napulju: Povređeno 5 policajaca i 5 demonstranata VIDEO

Pet italijanskih policajaca i pet demonstranata povređeno je danas u sukobu tokom protesta ispred prostorija državne televizije RAI u Napulju.

Sukobi su izbili zbog izveštavanja te medijske kuće o sukobu u Pojasu Gaze.

Demonstranti su optužili rukovodstvo RAI da podržava Izrael i ignoriše probleme Palestinaca zarobljenih u Gazi.

Demonstranti su uzvikivali slogane kao što je "Palestina će biti slobodna“, a policija u opremi za nerede je pokušavala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ih odgurne od kapije zgrade RAI.

Protest je organizovan nakon što se RAI distancirao od apela rep-muzičara Galija da se "zaustavi genocid" tokom završne večeri festivala "San Remo" tokom vikenda.

Gali tada nije pominjao ni Izrael ni Gazu. Izvršni direktor italijanskog javnog servisa RAI Roberto Serđo izrazio je solidarnost sa izraelskim narodom i jevrejskom zajednicom.

Reper Gali je italijanski državljanin rođen u Milanu 1993. godine, a roditelji su mu iz Tunisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.