Izvor: Piplmetar.rs, 29.Feb.2024, 18:31

Neverovatna priča dva labuda iz komšiluka: Upoznali se i zaljubili u „bolnici“

S. K.


„Veterinari nisu smeli da daju prognoze. Bilo je neizvesno da li će preživeti“, rečeno je

Ilustracija: Pixabay/Gerry


Od borbe za život do večne ljubavi. Ovako se može opisati priča dva zagrebačka labuda.
Početkom godine, na putu kod Bundeka, pronađen je labud u teškom stanju. Bio je paralizovan i nije mogao da leti. Uzeli su ga zaposleni u rezervatu i odneli u Zoološki >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << vrt na oporavak.
“Veterinari nisu smeli da daju prognoze. Bilo je neizvesno da li će preživeti. Tri-četiri dana nije bio zainteresovan za hranu i činilo se da se bliži kraju. Na radost veterinara i veterinarskih tehničara, antibiotik je počeo da deluje i labud se lepo oporavio. Kao da je osećao da ga sreća čeka iza ugla”, kazali su nadležni.
Nekoliko dana kasnije doneta je labudica pronađena u selu Savica-Šanci. Imala je povredu ispod krila koja je uspešno sanirana.
Ubrzo, mužjak i ženka pokazali su bliskost i smešteni su u isti životni prostor. Tamo je njihova ljubav rasla iz dana u dan, prenosi Jutarnji.hr.
“Kada su se potpuno oporavili, dogovoreno je da ih zajedno pustimo na jezera na Savici. To smo uradili u sredu ujutru. Pošto se radi o labudovima koji su rođeni 2023, uskoro bi mogli da počnu da grade gnezdo i rade na proširenju porodice. Neka im je sa srećom”, poručili su nadležni.
(Telegraf.rs)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.