Neverovatan prizor: Razaranje ledenog brega

Izvor: Vesti-online.com, 27.Jul.2014, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neverovatan prizor: Razaranje ledenog brega

Jedna Kanađanka i njen suprug prisustvovali su krajem sedmice neverovatnom prizoru - pred njihovim očima u nekoliko sekundi nestao je veliki ledeni breg.

Prizor razaranja ledenog brega uznemirilo je brojne korisnike interneta širom sveta

 

Vanda Sted sa kanadskog ostrva Njufaundlend uživala je prošle sedmice sa suprugom u vožnji po zalivu na severnoj strani ostrva.

 

Međutim, ono što je trebalo da mude mirno prepodne, pretvorilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se u nezaboravan i prilično opasan dan.

 

Dok su prolazili pored jednog od brojnih ledenih bregova, diveći se njegovoj veličanstvenoj strukturi, breg je pred njihovim očima počeo da puca i da nestaje pod talasima.

 

 

Video koji je ona postavila na sajt Jutjub 24. jula prikazuje upravo rušenje ledene gromade, koja nije samo uplašila njenog supruga i nju, već je snaga prirode uznemirila i brojne korisnike internet širom sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sever se topi pred našim očima: Snimak urušavanja ledenog grebena

Izvor: Blic, 27.Jul.2014

Kanađanka Vanda Sted snimila je u Njufaundlendu trenutak urušavanja ledenog grebena, do kog je došlo kad su se ona i njen suprug čamcem našli u kanadskom zalivu Eksplojts. Ledeni greben u trenutku urušavanja..Na snimku se čuje prestravljena žena koja supruga za kormilom upozorava na rušenje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.