Neurologija za kovid pacijente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Okt.2020, 16:05

Neurologija za kovid pacijente

Bolnica za neurologiju u KBC Zemun od danas je ponovo u kovid sistemu i primaće pacijente zaražene koronavirusom, rekao je za RTS direktor te ustanove, doktor Dragoš Stojanović.

Od početka epidemije, ovo je treći put da Zemunska bolnica ulazi u kovid sistem i, prema rečima direktora Stojanovića, kolektiv je spreman za prijem kovid pacijenata.

Za tu namenu u ovom trenutku opredeljen je objekat neurološkog odeljenja koji je u potpunosti rekonstruisan i opremljen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najsavremenijom opremom.

"Tačno znamo kakva je frekvencija rasta obolelih od kovida i počećemo da pripremamo i ostale objekte za tu namenu", kaže doktor Stojanović.

Iako bolnica u Zemunu nikada nije imala infektivno odeljenje, uz podršku kolega sa Infektivne klinike i VMA obučeni su i imaju dovoljan broj respiratora, maski i svega onoga što je prema protokolu lečenja obolelih od kovida predviđeno.

"Sada smo već iskusni i uspeli smo da se zaštitimo da virus ne prodre u zdrastveni sistem. Samo četvoro naših kolega j naših kolegaje zaraženo", rekao je Stojanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.