Netanjahu traži novu rezolucija, evo šta ona podrazumeva

Izvor: B92, 18.Feb.2024, 14:02

Netanjahu traži novu rezolucija, evo šta ona podrazumeva

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu planira da zatraži od vlade da odobri rezoluciju kojom se Izrael protivi jednostranom priznanju palestinske države.

U saopštenju se dodaje da će od vlade biti zatraženo da, takođe, zabrani "međunarodne diktate", navodi "Tajms od Izrael".

Izraelska vlada danas održava sastanak, a ministri za nacionalno jedinstvo Beni Ganc i Čili Troper pojavili su se prvi put posle nekoliko nedelja, pošto su izbegavali sastanke kako bi izrazili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protest zbog načina na koji je Netanijahu vodio sednice.

Zahtev vladi dolazi nakon što je "Vašington post" objavio da SAD i arapski partneri planiraju da objave predlog o stvaranju palestinske države.

Ministar finansija Izraela Bezazel Smotrič odbacio je mogućnost stvaranje izraelske države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.