Netanjahu traži da se članovi kabineta podvrgnu poligrafskom testiranju

Izvor: B92, 08.Jan.2024, 00:57

Netanjahu traži da se članovi kabineta podvrgnu poligrafskom testiranju

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je da bi članovi kabineta i visoki zvaničnici trebalo da budu primorani da se podvrgnu testovima na detektoru laži

On je naveo da se previše informacija sa sastanaka članova vlade deli sa štampom.

"Imamo kugu curenja informacija i nisam spreman da nastavim ovako, zbog čega sam dao instrukcije da se radi na predlogu zakona koji će zahtevati da svi koji sede u kabinetu i učestvuju u bezbednosnim diskusijama, uključujući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << političke i profesionalne strukture, prođu kroz poligraf“, rekao je Netanjahu na sednici vlade, prenosi Tajms of Izrael.

Premijerovi komentari došli su nakon medijskih izveštaja o sastanku vlade od 4. januara, sazvanom da bi se razmotrilo pitanje posleratne Gaze, koji je završen međusobnim optužbama članova kabineta i načelnika Generalštaba Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Hercija Halevija.

Kako su preneli izraelski mediji, na sastanku je došlo do oštrog verbalnog sukoba između poslanika tvrde desnice i Halevija, koji je najavio da će vojska ispitati sopstvene greške koje su dovele do napada Hamasa 7. oktobra. Ministri su izrazili nezadovoljstvo formiranjem istražnog tima, a prema oceni pojedinih medija, oni su zabrinuti da bi se nalazi istrage mogli loše odraziti na njih.

Ovo nije prvi put da Netanjahu poziva na takvu meru protiv članova svoje vlade, nakon što je na prethodnom sastanku kabineta sredinom novembra uputio sličan zahtev za poligrafskim testiranjem poslanika. Kako podseća izraelski portal, Netanjahu je i 2022. zahtevao od svojih saradnika da se podvrgnu poligrafu zbog curenja informacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanijahu: Članovi kabineta bi morali da se podvrgnu poligrafskom testiranju

Izvor: Blic, 08.Jan.2024

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da bi članovi kabineta i visoki zvaničnici koji prisustvuju raspravama o pitanjima nacionalne bezbednosti trebalo da budu primorani da se podvrgnu testovima na detektoru laži.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.