Netanjahu preti: Izravnaćemo račune

Izvor: B92, 13.Dec.2018, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu preti: Izravnaćemo račune

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu naredio je uvođenje čitavog niza bezbednosnih mera na Zapadnoj obali.

Mere se uvode kao odgovor na jutrašnji oružani napad u kojem su ubijena dva izraelska vojnika.

Netanjahuov kabinet je saopštio da je on dao instrukcije za ubrzano rušenje kuća napadača u roku od 48 sati, povećanje pritvora za ekstremiste Hamasa na Zapadnoj obali i pojačanje izraelskih snaga u tom području.

On je takođe naredio pojačanje bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na putevima i postavljanje kontrolnih punktova.

Netanjahuov kabinet je naveo i da je on odlučio da legalizuje hiljade postojećih domova jevrejskih naseljenika na Zapadnoj obali za koje kaže da su izgrađeni u „dobroj veri“, ali čiji status nejasan.

Govoreći na jednoj vojnoj ceremoniji izraelski lider je rekao da je Izrael pretrpao težak udarac današnjim oružanim napadom.

"Mi ćemo izravnati račune s bilo kim koji je to uradio. Princip kojim se rukovodimo da ko god pokuša da nas povredi smatraćemo ga odgovornim. Naši neprijatelji to znaju i mi ćemo ih naći", zapretio je Netanjahu koji je i ministar odbrane.

Izraelski mediji navode da je on predvideo i promovisanje izgradnje 82 nova stana u jevrejskom naselju Ofra i dve nove industrijske zone kraj dva jevrejska naselja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.