Netanjahu potvrdio da Galant ostaje ministar odbrane i da će povratiti bezbednost

Izvor: Beta, 10.Apr.2023, 21:50

Netanjahu potvrdio da Galant ostaje ministar odbrane i da će povratiti bezbednost

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je večeras da će Joav Galant ostati ministar odbrane i naglasio da će se izraelske bezbednosne snage suprotstaviti terorizmu na "svim frontovima"."U proteklim danima mi (Netanjahu i Galant) smo radili na svim frontovima suočeni sa mnogostrukim izazovima. Postoje ozbiljne razlike među nama, ali sam ja odlučio da ih ostavimo iza nas. Galant ostaje na poziciji ministra odbrane i mi ćemo nastaviti da sarađujemo radi bezbednosti građana Izraela", rekao je Netanjahu u televizijskom obraćanju javnosti.Izraelski lider je smenio Galanta 26. marta, dan pošto se ministar odbrane izjasnio protiv kontroverznog plana reforme pravosudnog sistema u zemlji.Odluka o smeni Galanta izazvala je talas spontanih masovnih protesta i opšti štrajk koji je pretio da parališe zemlju, što je primoralo Netanjahua da suspenduje plan reforme, podseća AP.Galant je večeras posle Netanjahuove izjave objavio na Tviteru da će oni nastaviti da sarađuju "punom snagom za bezbednost Izraela".Netanjahu je okrivio prethodnu vladu, predvođenu Naftalijem Benetom i Jairom Lapidom, za trenutno stanje bezbednosti u zemlji.On je rekao da je ta vlada obećala da će sprečiti sukobe, ali se desilo upravo suprotno, te da su napadi samo povećani i moć zastrašivanja Izraela je podrivena.Četvoro ljudi, uključujući tri Izraelke i jednog italijanskog turistu ubijeni su ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Netanjahu potvrdio da Galant ostaje ministar odbrane i da će povratiti bezbednost

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Apr.2023

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu potvrdio je večeras da će Joav Galant ostati ministar odbrane i naglasio da će se izraelske bezbednosne snage suprotstaviti terorizmu na "svim frontovima".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Izraelske snage ubile dva Palestinca na Zapadnoj obali

Izvor: Danas, 11.Apr.2023, 17:43

Izraelske snage ubile su danas na okupiranoj Zapadnoj obali dva Palestinca koji su pucali na vojnike, saopštio je ministar odbrane Izraela Joav Galant.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.