Netanjahu otkrio: Evo kada će se završiti rat u Gazi

Izvor: B92, 11.Mar.2024, 11:04

Netanjahu otkrio: Evo kada će se završiti rat u Gazi

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je bilo najmanje 13.000 "terorista" među Palestincima ubijenim tokom izraelskog napada na Gazu.

U intervjuu za nemački "Bild", Netanijahu je rekao da je produženje izraelske ofanzive na Rafu u južnoj Gazi ključno za poraz Hamasa.

"Veoma smo blizu pobede... Kada počnemo vojnu akciju protiv preostalih terorističkih bataljona u Rafi, samo je pitanje nedelja" dok se intenzivna faza sukoba ne završi, rekao je on.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Tri četvrtine bataljona Hamasa je uništeno i zaustavljanje ofanzive samo bi im omogućilo da se pregrupišu, rekao je Netanijahu, preneo je "Bild".

Pet meseci od početka izraelske kampanje nakon napada Hamasa na južni Izrael 7. oktobra, palestinske zdravstvene vlasti kažu da je skoro 31.000 Palestinaca ubijeno, preneo je Rojters.

Ministarstvo zdravlja Gaze ne analizira koliko je ubijenih civila, odnosno militanata Hamasa, ali je saopštilo da su 72 odsto ubijenih žene i deca. Hamas odbacuje izraelske brojke o ubijenim militantima kao pokušajima da se prikažu "lažne pobede".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.