Netanjahu obećao finansiranje muzeja jevrejskih ratnih veterana

Izvor: Beta, 17.Feb.2019, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu obećao finansiranje muzeja jevrejskih ratnih veterana

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je danas da će njegova vlada izdvojti neophodna finansijska sredstva kako bi se završilo davno obećano osnivanje muzeja u čast jevrejskim veteranima Drugog svetskog rata.Netanjahu je rekao da "neizmerno poštuje" jevrejske borce i da oni "zaslužuju" spomenik.Taj projekat je već godinama u zastoju jer je presušio novac donatora. Netanjahuova vlada nije ispunila svoje obaveze o finansiranju pre četiri godine.Priča o 1,5 miliona Jevreja koji su se borili protiv nacista i 250.000 poginulih u borbi već odavno je nadmašena većom tragedijom holokausta i nacističkim genocidom evropskih Jevreja. Muzej takodje ima za cilj da to ispravi dok su neki borci još živi.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Netanjahu obećao finansiranje muzeja jevrejskih ratnih veterana

Izvor: Danas, 17.Feb.2019

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu najavio je danas da će njegova vlada izdvojti neophodna finansijska sredstva kako bi se završilo davno obećano osnivanje muzeja u čast jevrejskim veteranima Drugog svetskog rata. Članak Netanjahu obećao finansiranje muzeja jevrejskih ratnih veterana se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.