Netanjahu: Zakleo sam se...

Izvor: B92, 30.Nov.2023, 16:05

Netanjahu: "Zakleo sam se..."

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu ponovio je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da će uništiti Hamas.

Dvojica zvaničnika razgovarali su nakon napada pripadnika Hamasa u Jerusalimu, kada je ubijeno troje, a ranjeno šest osoba.

"Ovo je isti Hamas. To je isti Hamas koji je počinio strašni masakr 7. oktobra, isti Hamas koji pokušava da nas ubije svuda. Rekao sam mu da smo se zakleli, i zakleo sam se, da ćemo uništiti Hamas. Ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nas neće zaustaviti“, rekao je Netanjahu.

On je ponovio da će se rat u Gazi nastaviti sve dok Izrael ne oslobodi sve taoce, ne pobedi Hamas i ne bude mogao da garantuje da iz Gaze više nikada neće doći slična pretnja, prenosi Tajms of Izrael.

Američki državni sekretar Entoni Blinken istakao je potrebu da se zaštite civili u južnoj Gazi, odakle su mnogi pobegli, navodi Stejt department.

Portparol Stejt departmenta Metju Miler naveo je u saopštenju da je Blinken "pozvao Izrael da preduzme sve moguće mere kako bi izbegao civilnu štetu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.