Netanjahu UPOZORAVA: Složena BEZBEDNOSNA situacija, NEĆE BITI neodgovornih izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2018, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu UPOZORAVA: Složena BEZBEDNOSNA situacija, NEĆE BITI neodgovornih izbora

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu odbacio je večeras pozive za vanredne izbore rekavši da sada nije trenutak za to jer se zemlja suočava s bezbednosnim izazovima.

- Sada smo u jednoj od najsloženijih bezbednosnih situacija i u takvoj situaciji, ne ruši se vlada. U periodu kao što je ovaj ne ide se na izbore - rekao je Netanijahu u obraćanju naciji iz sedišta izraelske odbrane u Tel Avivu koje je prenosila televizija.

On je rekao da bi insistiranje na vanrednim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izborima usred ponovljenih nasilnih sukoba sa ekstremistima u Gazi, bilo "neodgovorno" od strane koalicionih partnera koji traže prevremene izbore posle ostavke ministra odbrane Avigdora Libermana, prenosi AP.

Benjamin Netanyahu rejects calls for election and takes defence portfolio https://t.co/yevewFzoMX pic.twitter.com/ehtteXGTcw

— Theophilus Hutapea (@TheophilusHuta) November 18, 2018

Liberman je prošle nedelje podneo ostavku jer se protivi primirju s Hamasom koji upravlja Pojasom Gaze.

Zbog odlaska Libermana i njegove partije, vladajuća koalicija ima većinu u parlamentu od 120 poslanika od samo jednog poslanika. I drugi partneri Netanijahua u međuvremenu su zapreili da će napustiti koaliciju.

Nijedna izraelska vlada nije odslužila pun mandat od 1988. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PREUZIMA FUNKCIJU MINISTRA ODBRANE Netanijahu odbacio pozive za prevremene izbore

Izvor: Blic, 18.Nov.2018

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu odbacio je večeras pozive za vanredne izbore rekavši da sada nije trenutak za to jer se zemlja suočava sa bezbednosnim izazovima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.