Netanjahu: Rat bi mogao da se produži do 2025. godine

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 00:48

Netanjahu: Rat bi mogao da se produži do 2025. godine

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je šefovima opština u blizini Pojasa Gaze da bi rat protiv palestinskog Hamasa mogao da se produži do 2025. godine.

To je danas javio izraelski Kanal 12, pozivajući se na anonimni izvor.

Na sastanku održanom u južnom štabu izraelske vojske (IDF) u gradu Ber Ševa, na kojem su prisustvovali članovi ratne vlade, Netanijahu je rekao predsednicima opština da, prema sadašnjim procenama, rat bi mogao da se prolongira i na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << narednu godinu.

Lokalni zvaničnici preneli su Netanijahuu da se većina Izraelaca koji su napustili region u kojem su živeli, zbog raketnih napada iz Gaze i drugih bezbednosnih razloga, ne žele da se vrate u pogranični deo.

Netanijahu je otkrio procenu tokom razgovora vrha izraelske vlade, na kojem se, navodno složio da se revidira aktuelna finansijska pomoć izraelskim stanovnicima koji su spremni da se vrate u evakuisane zajednice, koje se nalaze na četiri do sedam kilometara od granice sa Pojasom Gaze, naveo je Tajms of Izrael.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.