Netanjahu: Izrael zadao Hamasu udarce koje nije očekivao

Izvor: Beta, 18.Maj.2021, 19:07

Netanjahu: Izrael zadao Hamasu udarce koje nije očekivao

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je palestinski Hamas "primio udarce koje nije očekivao" i da je Izrael tu ekstremističku organizaciju vratio unazad "godinama".Netanjahu je to rekao tokom posete vazduhoplovnoj bazi kraj Berševe na jugu Izraela dok su se oglašavale sirene za raketnu uzbunu, javili su izraelski mediji."Naši neprijatelji vide koju cenu moraju da plate za agresiju protiv nas", rekao je izraelski lider.On je najavio nastavak operacije "koliko god je potrebno da se obnovi zatišje za gradjane Izraela"."Ne sumnjam da smo ih vratili unazad mnoge godine", ocenio je izraelski premijer.Netanjahuov kabinet je objavio video snimak premijera kako govori ispred borbenog aviona F-16, preneo je Asošiejted pres.Netanjahu je posetio vojnu bazu na jugu zemlje devetog dana sukoba izraelske vojske i palestinskih ekstemističkih organizacija u Gazi u kojima je pogiulo 213 Palestinaca i 12 ljudi u Izraelu.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izrael procenjuje uslove za prekid vatre, Netanjahu kaže da želi kraj sukoba

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Maj.2021, 13:05

Izrael procenjuje da li su se stekli uslovi da se zaustavi vojna kampanja protiv palestinskih ekstremista u pojasu Gaze, ali se istovremeno priprema za nastavak udara iz vazduha u narednim danima ako je neophodno, rekao je jedan izraelski vojni izvor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.