Netanijahu: Jevreji su i dalje u opasnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2018, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanijahu: Jevreji su i dalje u opasnosti

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su Jevreji i dalje u opasnosti iako je od Holokausta prošlo više decenija.

On je to rekao na kraju četvorodnevne posete Litvaniji i dodao da i dalje postoje oni koji žele da unište jevrejsku državu, poput Hamasa i Irana, prenosi Jerusalim post.

"Ono što se promenilo jeste naša sposobnost da se sami branimo. Više nismo bez odbrane. Nismo više bespomoćni. Mi smo sila koja kontroliše svoju sudbinu uz pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << države Izrael i vojske Izraela. To je veličanstvena promena istorije. To je ono što znači jevrejska država - sposobnost Jevreja da se sami brane", rekao je Netanjahu tokom posete sinagogi u Viljnusu.

On je kazao da izraelske obaveštajne službe čuvaju evropske živote i dodao da je vreme da Evropa to razume.

"Spasili smo toliko evropskih života u puno zemalja. Izrael je na više načina čuvar Evrope i vreme je da Evropa to razume", rekao je Netanjahu.

Kako je objasnio, više puta u prošlosti izraelska obaveštajna služba je obezbedila informacije koje su sprečile terorističke napade u Evropi, uključujući napade na civilnu avijaciju.

Kao primer, on je naveo da je izraelska obaveštajna agencija Mosad u junu pomogla u sprečavanju iranske zavere da bombarduje iranski skup otpora u Parizu, a zbog umešanosti u taj plan u Austriji je uhapšen jedan iranski diplomata.

Tokom govora, on je podsetio da njegova porodica vodi daleko poreklo iz Litvanije, odnosno da je i po ocu i majci Jevrejin iz Litvanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.