Netanijahu: Izrael neće platiti svaku cenu za oslobađanje talaca iz Gaze

Izvor: B92, 20.Feb.2024, 22:54

Netanijahu: Izrael neće platiti svaku cenu za oslobađanje talaca iz Gaze

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su da neće platiti svaku cenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Smotrič je za Kan radio rekao da je povratak 134 taoca "veoma važan", ali da oni ne mogu biti oslobođeni "po svaku cenu".

Prema njegovim rečima, način da se oslobode taoci jeste povećanje vojnog pritiska u Gazi i pobeda nad Hamasom, prenosi Rojters.

Smotričeva izjava izazvala je kritike lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opozicije Jaira Lapida i ministra Benija Ganca, kao i gnev porodica otetih, navodi britanska agencija.

Ubrzo posle radio intervjua Smotriča kabinet premijera Benjamina Netanijahua je objavio saopštenje u kojem pojašnjava njegov stav.

"Veliki je pritisak na Izrael kod kuće i u inostranstvu da zaustavi rat pre nego što postignemo sve naše ciljeve, uključujući dogovor o oslobađanju talaca po svaku cenu. Nismo spremni da platimo svaku cenu, naročito ne onu suludu koju Hamas traži od nas, koja bi značila poraz države Izrael", rekao je Netanijahu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Netanjahu: Nismo spremni da platimo svaku cijenu za povratak talaca

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Feb.2024, 00:01

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu i ministar finansija Bezalel Smotrič rekli su danas da Izrael neće platiti svaku cijenu za povratak talaca koje Hamas još drži u Gazi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.